#16 Broodpudding

Het klinkt niet erg lekker. Pudding van brood. Ook wel ‘bodding’ genoemd. Als je het gemaakt hebt, ziet het er ook niet erg smakelijk uit. Maar als het uit de oven komt, dan ruikt het echter heerlijk en het is toch wel erg lekker! In de column over oud brood (week 46) gaf ik aan dat dit recept ooit nog zou komen. Dus hierbij:

Benodigdheden:

  • 300 gram oud brood. Dit is ongeveer 1 brood, maar dan zonder kruim (zonder korstjes dus). Liefst een brood zonder granen en pitjes. Een tarwe of volkoren is perfect.
  • een halve liter melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 50 gram rozijnen. Gedroogd fruit kan ook.
  • een eetlepel kaneel en/of vanillesuiker

Doe het brood in een kom en giet er lauw geworden gesuikerde melk over. Laat dit een beetje weken en kluts ondertussen de eieren. Plet het mengsel vervolgens met een vork (of met je handen als je niet zo’n viezerik bent) tot het een dikke, smeuïge brij wordt. Voeg de gewelde rozijnen, kaneel, vanillesuiker en eieren toe. Giet alles in een ingevette bakvorm. Laat dit ongeveer 60 minuten in een hete oven, 200 graden, bakken. Controleer regelmatig of de broodpudding goed gaar is en geniet van deze Belgische lekkernij!