Ronald is fan van asperges, ik niet. De salade van de maand met asperges laat ik dus aan me voorbij gaan. Maar op deze manier bereid waren de asperges toch wel erg lekker! We mochten bij mams-lief aanschuiven:
Nodig voor 4 personen: 8 plakken bladerdeeg, 400 gram asperges, aspergesaus (een zakje van Maggie), 3 gekookte eieren, 1 losgeklopt ei, 100 gram gerookte zalm en dille voor de garnering.
- Verwarm de oven lang genoeg voor op 180 en bereid de saus zoals beschreven. Laat deze iets afkoelen.
- Schil de asperges en kook ze 8 minuutjes zachtjes door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op, laat de plakjes iets overlappen. Maak voorzichtig een iets opstaand randje door reepjes bladerdeeg op de rand te leggen. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het deeg met ei. Bak dit af in ongeveer 15 minuten.
- Heb je ei over? Roer dit dan door de aspergesaus. Bestrijk de binnenkant van deeg, je ‘bak’, met de saus. Leg hierop de asperges en bestrijk ze met de overgebleven saus. Bak dit weer af in ongeveer 15 minuten.
- Haal voorzichtig het bladerdeeg met de asperges uit de oven en verdeel de gerookte zalm (in reepjes gesneden of vlokken) en plakjes gekookte ei over de asperges. Strooi voor de afwerking een beetje dille over het gerecht en… klaar!
Lekker met bijvoorbeeld een groene salade, smakelijk!
Bron: mama en Maggi 😊