Sandwichcake | recept zonder oven

We blijven op zoek naar leuke gerechten met brood. Varianten, aparte creaties en ook gerechten die leuk zijn om met kindjes te maken in deze tijd. Deze hartige sandwichcake ziet er geweldig uit, is gemakkelijk om te maken en alternatief voor zoet. Lekker bij de barbecue, bij een hightea of gewoon als een keer een andere lunch!

Wat heb je nodig:

  • Een springvorm bekleed met bakpapier of een cakevorm met daarin plastic folie. Vergeet dat laatste niet anders krijg je de cake niet uit de vorm!
  • Een half tot heel brood. Dit ligt een beetje aan de grootte van je springvorm of cakevorm.
  • Een komkommer; met de kaasschaaf in plakjes gesneden.
  • Ongeveer 6 radijsjes; ook met de kaasschaaf in plakjes gesneden.
  • 3 gekookte eieren.
  • 300 gram gerookte zalm in plakjes.
  • 100 gram Hollandse garnaaltjes
  • 800 gram roomkaas naturel
  • 400 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Kruiden naar smaak: zout, peper, dille, peterselie.

Bereidingswijze:

  • Voeg de roomkaas en kruidenroomkaas samen. Meng deze goed en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met brood. Snijd de sneetjes op maat als het niet past.
  • Besmeer deze boterhammen met de roomkaas en leg hier vervolgens een laagje zalm op, bestrooi met wat geraspte kaas en vervolgens weer een laagje brood. Druk een beetje aan en bestrijk weer met roomkaas. Als je erg van komkommer en radijsjes houdt, dan kun je deze er ook al tussen leggen. Ga zo door tot je bakblik vol is en eindig met brood aan de boven kant. Houd wat roomkaas, komkommer en radijsjes over!
  • Haal voorzichtig de taart uit de vorm.
  • Bestrijk de zijkant en de bovenkant met het restant van de roomkaas. Wil je dit mooi strak hebben? Pak dan een paletmes.
  • Zet de taart ongeveer een half uurtje in de koelkast.
  • Versier de taart met plakjes ei, komkommer, radijsjes en de garnaaltjes. Werk af met de peterselie en dille.
  • Zet weer een half uur in de koelkast en klaar!

Snijd mooie plakken of punten van de cake en geniet ervan!