Tips om brood goed te bewaren

Door het aanhoudende warme weer, het brood rees letterlijk de pan uit, en onze jaarlijkse zomersluiting in het vooruitzicht vonden we tijd om een aantal tips rondom het bewaren van brood nogmaals te delen. Er zit relatief veel water in brood. Met warm weer wordt brood niet sneller oud, maar het droogt sneller uit daarom is het belangrijk brood goed te bewaren:

  • Bewaar brood het liefst in een plastic zak, op een donkere plaats, bij kamertemperatuur. Normaal is dit ongeveer 20 graden. Leg het in een afgesloten broodtrommel. Ons brood blijft dan zeker 2-3 dagen lekker.
  • Bewaar brood nooit in de koelkast, want dan droogt het sneller uit. Het zetmeel laat dan namelijk water los.
  • Leg brood ook nooit in de zon bijvoorbeeld op het aanrecht of op de hoedenplank. Dit leidt tot condensvorming en uitdroging van het brood.
  • Wil je brood invriezen? Doe dit dan zo snel mogelijk en verdeel de sneden zodat je de juiste porties hebt. Het telkens open doen van de zak is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het brood. Leg het brood niet bij andere voedingswaren zoals groentes of vlees. Het brood zal ‘de smaak overnemen’ en wordt daardoor minder lekker.
  • Brood kun je ongeveer 2 weken in de vriezer bewaren. Na het ontdooien smaakt het dan nog steeds vers en is het lekker om meteen te eten of de volgende ochtend. Een vers of ontdooit brood heeft dezelfde samenstelling. Alle vezels, mineralen, vitamines en andere voedingsstoffen blijven dus gewoon aanwezig!
  • Brood dat al ontdooid is, kun je niet meer opnieuw invriezen. Of tenminste, het kan wel, maar het komt de smaak en kwaliteit zeker niet ten goede.

Bewaren moet zo zeker goedkomen! Dus bestel nog snel wat extra brood via www.bakkerijadams.be. want van 13 tot en met 22 augustus zijn we er niet. De broodautomaat in Zondereigen wordt gevuld door een collega en wij staan donderdag 23 augustus weer voor u klaar!

Deel dit bericht!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin