Ze zien er leuk uit, zijn lekker en gemakkelijk te maken. Uitproberen dus om een heerlijk hapje met Kerstmis te hebben. Wij hebben 3 varianten gemaakt; eentje met pesto, eentje met pesto en kaas en eentje met onze eigen chocoladepasta (en iets teveel snoepjes):
Deze kerstboom is helemaal niet veel werk en kan bijna niet mislukken. Wat heb je nodig:
- Een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden.
- Voor één boom 2 plakken bladerdeeg
- Vulling naar smaak. Tip; zorg dat de chocopasta op kamertemperatuur is of warm hem een beetje op. Dat smeert gemakkelijker.
- Losgeklopt ei met een scheutje melk of room
- Eventueel Parmezaanse kaas, sesamzaadjes of poedersuiker.
Leg de twee vellen bladerdeeg, met bakpapier ertussen, op elkaar. Snijd uit in de vorm van een driehoekige kerstboom. Uit het overschot van het deeg kun je kerststerretjes snijden. Let op dat je niet teveel duwt op het deeg.
Het een vel met bakpapier op een bakplaat. Wrijf in met tapenade, pesto, kruidenboter of chocopasta.
Leg het tweede vel bladerdeeg op het eerste. Snijd de takken horizontaal in tot aan de stam door inkepingen te maken.
Draai elk ‘reepje tak’ om tot een krul. Zorg ervoor dat de takken niet afbreken. Liz (6 jaar) kon dit al heel goed!
Bestrijk de hele boom met eigeel. Met wat eigeel kun je het sterretje boven op de boom plakken. Eventueel kun je er nu wat sesamzaadjes op strooien.
Laat de kerstboom 20-25 minuten bakken in de oven. Laat afkoelen. Heb je hem besmeerd met chocopasta? Dan kun je er nog wat poedersuiker over strooien. Bij de hartige variant is een beetje Parmezaanse kaas erover erg lekker!
Wij vinden hem lauwwarm het lekkerst, geniet ervan!
Ps: lukt het toch niet of een heel erg lekkere smaak bedacht? Laat het ons zeker weten!