Nieuwe opleiding boulanger | erkende stageplaats

Nederland is een nieuwe bakkersopleiding rijker. Een eenjarige specialistenopleiding: Boulanger niveau 4. En wij hebben er weer een erkenning bij, want ook voor deze opleiding zijn we erkend leerbedrijf. We hebben nog een plaats over dus als er nog iemand een (buitenland)stage zoekt 😉 Wat houdt deze opleiding in en wat vinden wij, beiden van origine docent, hiervan?

Uit arbeidsmarktonderzoek bleek dat er vraag was naar deze opleiding. Een broodopleiding die meer in gaat op de processen en technieken die in de bakkerij spelen. Het is nog steeds een praktijkopleiding, maar er wordt nu meer gekeken naar de processen waaruit de producten ontstaan. Studenten leren het bakproces beter te begrijpen en leren wat bepaalde grondstoffen in het proces doen. Wat doe je als je een nieuwe oogst tarwe hebt? Wat doet kneden voor je deeg? Deze opleiding is nodig om te zorgen dat er ook in de toekomst vakmensen zijn en blijven. Want een brood afbakken kan bijna iedereen, maar een goede desemcultuur maken lukt er maar weinig.

Uiteraard vinden wij het goed dat een dergelijke opleiding er komt. Voor banket bestond deze al. En ergens is dit ook raar. Hoezo was deze opleiding er niet? Volgens Ronald is deze kennis onmisbaar voor een bakker en de opleiding dus ook. De focus en interesse van veel studenten heeft de afgelopen jaren, door programma’s als ‘Heel Holland bakt’, op banket en patisserie gelegen. Terwijl bijna alle kandidaten door de mand vallen bij de broodaflevering! De laatste tijd leeft brood weer veel meer; ook bij consumenten. Zeker goed dus dat deze opleiding er komt en het is ook nog eens een opstap voor een eventuele HBO opleiding. Wij gaan weer met veel liefde en plezier studenten begeleiden. We hebben dus nog een plaats, dus wie het eerst komt, die…

Ps: dit stukje gaat over Nederland, maar ook voor de Belgische opleidingen zijn wij erkend stagebedrijf. Wederom ‘Het beste van twee werelden…’