Over ons

Passie & Vakmanschap

Al vanaf 1942 zijn er in het pand aan de Molenstraat 63 in het enclavedorp Baarle bakkers ‘s nachts hard aan het werk om te zorgen dat er ’s ochtends heerlijk, vers brood in de winkel ligt.

De familie Gulickx heeft de Belgische bakkerij bijna 40 jaar gerund, waarvan Fon en Bets Gulickx de langste periode. Daarna hebben Jan en Marleen Broeckx ruim 20 jaar de bakkerij met succes geleid. Onder leiding van de voorgangers is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne, eigentijdse bakkerij. Een bakkerij met een breed Belgisch en Nederlands assortiment aan kwaliteits-producten. Een bakkerij met oog voor de klant. Een bakkerij met passie.

 

Deze passie wordt sinds 1 mei 2012 voortgezet door Ronald Adams. Ronald heeft de bakkersopleiding gevolgd en daarna levensmiddelentechnologie gestudeerd. Ronald is bakker in hart en nieren. Alleen het beste is goed genoeg en dat heeft zich in 1995 beloond met de titel ‘Nederlands Kampioen Brood en Banket’. Inmiddels heeft hij ruim 25 jaar praktijkervaring als brood- en banketbakker, waarvan de laatste 10 jaar bij Bakkerij Broeckx. Het perfectionisme is er nog steeds evenals de liefde voor het vak… en dat proef je! Onlangs is dit perfectionisme bekroond met de tweede plaats bij de Belgium Bakery Awards in de categorie Pistolets. Erg trots zijn we hier op een mooie prijs voor een mooi product en een nog mooier vak.

Wilt u meer over ons, onze producten, recepten, tips, kortom ‘Het geheim van de bakker’ weten? Kijk dan bij ‘Het geheim van de bakker’ op deze website en schrijf je vooral in voor onze nieuwsbrief (zie startpagina onderaan). Vragen, ideeën of opmerkingen? Mail gerust, vinden we leuk!

groepsfoto

foto-winkel

Onze winkel

Onze winkel bevindt zich aan de Molenstraat 63 in Baarle-Hertog. Baarle-Hertog is een bijzonder stukje België gelegen in Nederland. De enclave situatie is uniek in de wereld. U passeert in ons mooie dorp meerdere keren de landsgrens. In onze winkel helaas niet, maar we hebben een bijzonder assortiment; Belgische koffiekoeken, Nederlandse eierkoeken, Belgisch en Hollands worstenbrood en hetzelfde geldt voor de zachte broodjes. Ons brood snijden we op z’n Belgisch, wat dunner, of wat dikker op zijn Nederlands. De beide culturen komen hier letterlijk samen!

Vanaf ‘s ochtends 7:00 uur (uitgezonderd op woensdag) zijn wij open en liggen de lekkerste verse broden, pistolets, koeken en gebakjes voor u klaar. U kunt uw bestelling ook plaatsen via deze website. In dat geval kunt u uw bestelling komen ophalen in de winkel.

Kom een keer langs en laat u verrassen door de heerlijke geuren van vers gebakken brood en alle Belgische en Nederlandse lekkernijen!