Ronald en Joep op inspiratietour

Af en toen moeten de bakkers eens ergens anders een kijkje gaan nemen. Er wordt overal zoveel lekkers gemaakt. Vaak zijn er in andere regio’s net andere recepten of variaties. En overal kun je wat leren. Deze week werd er een demo gegeven met als thema ‘de éclair’. Ronald en Joep zijn daarheen geweest en kwamen vol inspiratie terug.

De demo werd verzorgd door één van onze leveranciers in samenwerking met de Eurobanketkring. Beiden hebben als doel de artisanale traditie, oftewel de bakkersambacht, in ere te houden. In de Eurobanketkring zitten 12 banketbakkers verspreid over Vlaanderen en zij wisselen onder andere recepten, ideeën en visies uit. Alle leden hebben afgesproken alleen te werken met zuivere grondstoffen. Dit geeft een kwaliteitsstempel aangezien onder andere het gebruik van goede grondstoffen de kwaliteit van een ambachtelijke bakker laat zien.

De éclair is gekozen als product voor de demonstratie aangezien dit een echte Belgische klassieker is waar veel mee gevarieerd kan worden. Wat vinden jullie van deze combinaties?:

  • Éclair Brésilliene (met nootjes)
  • Éclair Agrum (met grape fruit, sinaasappel, limoen)
  • Éclair Amandel-Karamel-framboos
  • Éclair Pistache-Nougat
  • Éclair Rood fruit
  • Éclair Riz-Fraise

Of, en deze vonden Joep en  Ronald heel lekker, een hartige! De Éclair Italiano met roomkaasvulling, zongedroogde tomaatjes, pesto, serranoham, rucola en Parmezaanse kaas.

De heren kunnen aan de slag. Er komt namelijk een week van de éclair aan. Een aantal van deze verrassende combinaties moet dan wel gelukt zijn. Kom zeker proeven in juni!