Eén van de dingen die ik moest leren toen we de bakkerij overnamen waren de Belgische benamingen. Inmiddels kijk ik niet meer op van een glaceeke, een grijs of een pateeke. Maar ik heb net geleerd dat het eigenlijk een slagroomcakegebakje eigenlijk een slagroombiscuitgebakje is. Voor de Nederlanders onder ons; een slagroomgebakje wordt in België vaak een cakegebakje of een pateeke genoemd.
Net heb ik bijles gehad van Ronald en een biscuit lijkt op cake, maar is de basis voor taarten en stronken. Een biscuit is wat minder vet en luchtiger. En daardoor moeilijker om zelf thuis te bakken dan een gewone cake. Als je zelf aan de slag gaat let er dan op dat je snel werkt, het beslag mag niet inzakken, dat je zeker lang genoeg klopt en je de vorm niet te vol giet. De biscuit moet stevig aanvoelen en een beetje meeveren als hij uit de oven komt.
De bijles cake kreeg ik tijdens het maken van de appelcake. Even kreeg ik een déjà vu naar 7 jaar geleden. Bij onze opening hebben we doen onze tropicalcake geïntroduceerd en getrakteerd aan iedere klant. Ik had toen niet gedacht dat ik meteen de eerste week cake moest gaan maken; ik bak nooit, want ik heb tenslotte een bakker in huis. Inmiddels weet ik beter… De tropicalcake is een blijvertje in het assortiment, maar de appelcake is toch wel favoriet bij velen. Lekker fris door de vele appelpartjes en deze week in de aanbieding!